Training

Door de vereniging worden tennislessen georganiseerd. Deze tennislessen worden verzorgd door Gé Korsten en Ricky de Bruijn. De club vindt het belangrijk dat een goede ‘basistechniek’ aangeleerd wordt, gehandhaafd blijft of verder wordt uitgebouwd. Daardoor stimuleert de club dat onze jeugdleden training volgen. Deze trainingen worden het hele jaar aangeboden gedurende 40 weken (schoolvakanties vrij).Het trainingsaanbod voor jeugd en senioren verschilt qua aanbod en kosten.

Inschrijven training:

Stuur een mail naar onze trainer Ricky de Bruijn. E-mail: [email protected].

In de mail geef je aan:

  • Naam
  • Leeftijd (jeugd)
  • Telefoonnummer (alleen senioren)
  • Speelsterkte of aantal jaren tennis (alleen senioren)
  • Verhinderingen op di-wo-do-vrij vanaf 15:00 uur (jeugd)
  • Verhinderingen op di-wo-do vanaf 19:00 uur (senioren)
  • Aantal keer per week trainen (jeugd)
  • Overige wensen bijv. met wie je graag zou willen trainen (alleen senioren)

Proefles:

Lijkt tennis te leuk en wil je het een keer proberen? meld je aan voor een proefles. Dit kan via de jeugdcommissie: [email protected]  o.v.v. Aanmelden proefles.

Competitie jeugd

Jeugdleden spelen voorjaarscompetitie (ongeveer 7 wedstrijddagen, op dit moment alleen op zondag). Sinds september 2017 wordt er ook najaarscompetitie gespeeld. Alle jeugdleden worden voor de voorjaarscompetitie ingedeeld. Deze indeling geschied op basis van leeftijd en spelervaring. De teamsamenstelling wordt gedaan door de trainer en de jeugdcommissie. 
Voor de jongste jeugd bestaat er de World Tenniskids competitie Rood, Oranje en Groen. Rood voor jeugd van 6-8 jaar en beginnelingen, Oranje voor jeugd 8-10 jaar, groen voor jeugd van 10-12 jaar. Deze competitie wordt gespeeld op zondagochtend. Ouders van de jonge jeugdleden worden voorgelicht door de jeugdcommissie over World Tenniskids competitie. Door het spelen in competitieverband kan onze jeugd tennissen op hun eigen niveau en blijft het niet alleen bij het volgen van tennistrainingen. Juist door samen wedstrijdente tennissen leert iedereen veel bij en wordt de teamgeest versterkt. Na afloop van de competitie zullen de ervaringen van spelers en ouders worden geëvalueerd.

Ouderbetrokkenheid

Ouderbetrokkenheid kun je tegenwoordig niet meer wegdenken in de sport voor onze jeugd. De jeugdcommissie vindt het belangrijk dat ouders ook worden betrokken bij het tennisplezier van onze jeugd. Wordt het door het thuisfront gestimuleerd dan zie je dit ook terug in het tennisplezier. Ouderbetrokkenheid wordt gestimuleerd en ingezet in overleg met de ouders, bij vervoer van - en naar uitwedstrijden, begeleiden van de jeugd tijdens competitiedagen en bij het begeleiden van activiteiten voor onze jeugd. In maart van elk jaar wordt een informatieavond georganiseerd door de jeugdcommissie, over de competitie. Alle betrokken ouders worden hiervoor voor uitgenodigd.
Indien een jeugdspeler niet mee wil doen met de competitie of niet kan spelen, dan wil de jeugdcommissie dit van te voren weten in verband met de indeling van de teams.

We hopen natuurlijk dat iedereen mee doet, zodat dit initiatief een succes wordt. 

Bij vragen over dit document kun u terecht bij de Jeugdcommissie van T.P. Loonse Duinen. Vragen uitsluitend via mail: [email protected] .

 

Een sportieve groet,

Jeugdcommissie T.P. Loonse Duinen

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 478 641 474

Sportpark De Raaij

Raaijweg 13
5825 AL Overloon