Jeugd

Competitie jeugd

Jeugdleden spelen voorjaar competitie (ongeveer 7 wedstrijddagen, op dit moment alleen op zondag) en najaar competitie. Bij jeugdleden t/m 12 jaar gaan we er van uit dat iedereen competitie speelt. Bij jeugdleden van 13 t/m 17 kan men ervoor kiezen om geen competitie te spelen, maar dat betekent dat er minder door de vereniging bijgedragen wordt aan de trainingskosten.

De indeling geschied op basis van leeftijd en spelervaring. De teamsamenstelling wordt gedaan door de trainer en de jeugdcommissie. 

Voor de jongste jeugd bestaat er de World Tenniskids competitie Rood, Oranje en Groen. Rood voor jeugd van 6-8 jaar en beginnelingen, Oranje voor jeugd 8-10 jaar, groen voor jeugd van 10-12 jaar. Deze competitie wordt gespeeld op zondagochtend. Ouders van de jonge jeugdleden worden voorgelicht door de jeugdcommissie over World Tenniskids competitie. Door het spelen in competitieverband kan onze jeugd tennissen op hun eigen niveau en blijft het niet alleen bij het volgen van tennistrainingen. Juist door samen wedstrijden te tennissen leert iedereen veel bij en wordt de teamgeest versterkt. Na afloop van de competitie zullen de ervaringen van spelers en ouders worden geĆ«valueerd.

Ouderbetrokkenheid

 Ouderbetrokkenheid kun je tegenwoordig niet meer wegdenken in de sport voor onze jeugd. De jeugdcommissie vindt het belangrijk dat ouders ook worden betrokken bij het tennisplezier van onze jeugd. Wordt het door het thuisfront gestimuleerd dan zie je dit ook terug in het tennisplezier. Ouderbetrokkenheid wordt gestimuleerd en ingezet in overleg met de ouders, bij vervoer van - en naar uitwedstrijden, begeleiden van de jeugd tijdens competitiedagen en bij het begeleiden van activiteiten voor onze jeugd. In maart van elk jaar wordt een informatieavond georganiseerd door de jeugdcommissie, over de competitie. Alle betrokken ouders worden hiervoor voor uitgenodigd. Indien een jeugdspeler niet mee wil doen met de competitie of niet kan spelen, dan wil de jeugdcommissie dit van tevoren weten in verband met de contributiehoogte en indeling van de teams.

We hopen natuurlijk dat iedereen meedoet, zodat dit initiatief een succes wordt. 

Bij vragen over dit document kun u terecht bij de jeugdcommissie van T.P. Loonse Duinen. Vragen uitsluitend via mail: [email protected]