Als bardienst dien je de volgende punten in acht nemen:
Bij het openen van de bar dien je het volgende te doen:
- Spoelbak met schoon water vullen en reinigingstablet toevoegen.
- Bierglazen altijd spoelen voor gebruik. Hier mag absoluut geen frisdrank in worden geschonken.
- Speciaal bier altijd schenken in de daarvoor bestemde glazen.
- Handterminal kassa aanzetten en verbinden met bestaande data.
- Geen kinderen achter de bar toelaten.
- Glazen spoelen en lege flessen in kratten achter en onder de bar plaatsen.
- De kantine nooit onbeheerd achter laten, niet zelf tennissen.
- Bij koud weer verwarming aanzetten op 20 graden.
- Als je hapjes gaat bakken, zorg er dan voor dat alles weer schoon is.
- Alle drank meteen afrekenen met de kassa terminal.
- Serveren op het terras, ophalen glazen, tafels schoonmaken buiten
- Als je voor de 1e keer een bardienst draait, komt iemand van Parkbeheer je de weg wijzen.
- Iedereen krijgt een TAG van de voorzitter om de kantine open te maken en te sluiten.
- Muziek aanzetten achter de bar.
Bij het sluiten van de bar dien je het volgende niet te vergeten:
- Tafels op terras schoon maken en weer netjes zetten
- Koelingen achter de bar bijvullen vanuit koeling bij fustenkoeling.
- Zorg dat alles is afgewassen en opgeruimd
- De bar goed schoon maken met een sopje, bovenkant en onderkant lekbak van de bar niet vergeten
- Natte vuile handdoeken in de wasmand in berghok bij de drank
- Prullebakken achter bar en in keuken leeg maken
- Verwarming omlaag zetten naar 16 graden
- Alles netjes achterlaten en koelingen bijgevuld, zodat de volgende bardienst weer een prettige dienst kan draaien.
- Alle lampen uitmaken, nachtverlichting op terras blijft automatisch aan.
- Controleer of alle deuren en schuifpui zijn gesloten.
- Het is voor iedereen prettig om in een schone kantine te komen.
- Einde bardienst verplicht koffieapparaat reinigen i.v.m. aanslag van de verse melk in het apparaat. Handleiding is aanwezig / video