Geslaagd toernooi Clevers & VIND Zomer Open 2024

01 juli 2024


Afgelopen week werd bij Tennis & Padel Loonse Duinen het Clevers & VIND Zomer Open gespeeld. Na de afronding van de voorjaarscompetitie valt dit toernooi goed in de smaak bij de eigen leden maar ook bij de tennissers en padellers uit de wijde omgeving van Overloon. Dit jaar hadden waren er 175 inschrijvingen, waarvan het aantal padellers in de meerderheid was. Het speelschema was strak gepland. Alle banen waren continue bezet. 

We  hadden deze week te dealen met 2 dilemma’s: 1: de vele regen waardoor onze banen regelmatig op een open lucht zwembad leken, 2: Het EK Voetbal, want tennissers en padellers menen ook dat ze geen enkele wedstrijd kunnen missen en dat de organisatie daar altijd rekening mee houdt. 

Gelukkig vielen beide dilemma’s achteraf mee. De weergoden waren ons gunstig gezind. Ondanks de regenbuien op de dinsdag konden toch alle wedstrijden – met wat dweilpauzes- doorgaan.  Op de speelavond van Nederland-Frankrijk werden tijdens de eerste helft nog een paar poule wedstrijden fanatiek uitgespeeld  en konden we in onze eigen Oranje gestylde kantine op een groot scherm de wedstrijd Nederland – Frankrijk kijken. Onze feestcommissie had gezorgd voor typische voetbalavond hapjes én tijdens de rust en na de wedstrijd was de trekking van een speciale loterij, waarvoor onze hoofdsponsors en ondernemers uit Overloon, Boxmeer en Venray mooie prijzen ter beschikking hadden gesteld. 

Behalve onze kantine was ons hele park Op en Top in Oranje – versierd. Onze feestcommissie had flink uitgepakt en eerlijk is eerlijk, daar vielen de enkele vlaggetjes en oranje pruiken in Leipzig bij in het niet. Iedere speeldag werd er voor Hollandse hapjes gezorgd, die gretig aftrek vonden bij de spelers en het publiek, dat vanaf het verwarmde terras de wedstrijden kon volgen.

Maar het ging natuurlijk om de titel, wie zich winnaars van de “Clevers & VIND Open 2024” mochten noemen. Er moest wel geknokt worden. Na de poulewedstrijden volgden op zaterdag de halve finales en daarna nog de finale wedstrijden. Rond 19:00 uur werd het laatste Matchpoint geslagen. 

Hierna volgde de prijsuitreiking. Een woord van dank voor de hoofdsponsors,   alle deelnemers,  het bestuur, de toernooicommissieleden en alle vrijwilligers van de club voor al het ondersteunend werk. Tenslotte werden alle finalisten gefeliciteerd en verrast met een heerlijke prijs van onze Hoofdsponsor. 

Met trots vermelden we hier de finalisten van dit toernooi:

 

Zie Excel bestand

Finalisten Clevers & VIND Open 2024.xlsx

Nieuwscategorieën