Geslaagd Jakom Open Tennis toernooi en Broer & Zus Open Padel toernooi

25 oktober 2023


Na het geslaagde Clevers Open in het voorjaar en de Clubkampioenschappen in juli werden in de week van 9 t/m 16 oktober het Jakom Open Tennis toernooi en het Broer & Zus Open Padel toernooi gespeeld.

Van ver buiten Overloon werd ook voor dit open toernooi ingeschreven. Dit jaar hadden we een record aantal inschrijvingen van maar liefst 192 deelnemers,  gelijkmatig verdeeld over de tennissers en padellers. Door deze deelnemers werden maar liefst 151 wedstrijden gespeeld. Helaas moesten we zelfs een aantal inschrijvers teleurstellen omdat het niet meer paste in de speelschema’s.

De herfst heeft zijn intrede gedaan.  Ondanks dat er af en toe een regenbui naar beneden viel en de temperatuur behoorlijk kelderde, waren het prima omstandigheden om lekker buiten te tennissen of te paddelen. Van maandag tot en met zondag werden  in 14 categorieën de tennis- en padelwedstrijden gespeeld tegen bekenden en onbekenden met wederom veel jeugdige spelers die hun zomerlidmaatschap hadden verlengd om omgezet naar een permanent lidmaatschap.  

Tegelijk met dit toernooi werd in Amsterdam het World Padel tour gespeeld, het grootste toernooi van de wereld. Een aantal enthousiaste deelnemers uit Overloon toernooi had kaartjes op de kop weten te tikken.  Zij hadden daar de tactiek van de wereldtoppers eens goed bestudeerd, kennelijk met het doel om die tactiek ook in Overloon te gebruiken. Maar eerlijk is eerlijk, dat was toch wel een maatje te groot, maar prachtig om naar te kijken. Maar het mag gezegd worden, de spelers in onze hoogste categorie, Padel Niveau 1-2-3 kwamen toch aardig in de buurt.  

Ons Park en kantine waren uitbundig gestyled in warme Herfstsferen en alle spelers werden na hun wedstrijd verrast met een lekker herfsthapje en drankje. Ook het trouwe publiek genoot van de enthousiaste spelers en de mooie wedstrijden.  

Maar behalve om de sportiviteit en de gezelligheid daaromheen, ging het natuurlijk allemaal om de titel. Wie mocht zich winnaar van dit open toernooi noemen. Na de poulewedstrijden volgden op zaterdag en zondag de spannende halve finales en tot slot op zondagmiddag de finale wedstrijden. Rond 18:30 uur werd het laatste Matchpoint geslagen.

Hierna volgde de prijsuitreiking.  Voorzitter Pierre Vloet bedankte alle deelnemers voor hun sportieve prestaties, de toernooicommissieleden en alle vrijwilligers van de club voor al het ondersteunend werk. Tenslotte werden alle finalisten gefeliciteerd en verrast met een prachtige prijs van onze sponsor Broer en Zus.  

Op onze website www.tploonseduinen.nl zijn alle uitslagen met de scores en de foto’s te zien. Tot ziens op het volgende toernooi.

Met trots vermelden we hier de finalisten van dit Herfsttoernooi:

Padel

HD8: 1e Eugene Crooijmans en Ruud Crooijmans, 2e Niek Vloet en Jesper Willems

GD6: 1e Dave van Rijswick en Natascha Poels, 2e Dennis Behlau en Ine Goemans

DD6: 1e Sandy Driessen en Danielle Hendrikx, 2e Wendy Henckens en Yvette Willems

HD6: 1e Roy  van Gool en Lucas Wientjens, 2e Marc Loeffen en Martijn van der Sande

HD4: 1e Joey de Boer en Bob Franssen, 2e Joris Dumoulin en Pepijn Lansbergen

HD1-2-3: 1e Marco Arts  en Tim Gerritsen, 2e Tim Geurts en Elroy Janssen;

Tennis:

DD8: 1e May van Rooij en Nicolle Lutters, 2eTanja Boerman en Monique Breijer

GD7: 1e Teun Maas en Lisa Verhoeven, 2e Niels Swinkels en Emmy Swinkels

DD7: 1e Alice van Bergen en José Toonen, 2e Loes Geene en Lieke Verbeek

HD7: 1e Nard van den Elsen en Sjors Gommans, 2e Niels Groot en Huub Voesten

DD6: 1e Lisanne de Bruijn en Anouk Ewals (Walkover)

HD6: 1e Joris Verheijen en Willem Verheijen, 2e Klaas Crienen en Teun Maas

GD5: 1e Dennis van Son en Hinriette Kanning, 2e Rickys ten Brucke en Anita Kemmelings

HD4: 1e Björn Kuenen en Stef Jacobs, 2e Roel Vreugdenhil en Sam Jacobs 

 

Nieuwscategorieën